După ce la căminul cultural din Sânnicoară, plouă înăuntru, printr-un acoperiș recent montat, mai mulți localnici au reclamat faptul că lucrările la ”rigola de aur” ar putea duce la o adevărată tragedie.Oamenii susțin că muncitorii care lucrează la ”rigola de aur” au spart vechea rigolă, construită în cadrul proiectului de modernizare a Drumului Național 1C, iar în locul acesteia au săpat șanțuri adânci de doi metri. ”Ne întrebăm ce adâncime au aceste rigole? După săpăturile făcute, credem că în jur de doi metri. Aceasta deja nu mai este o rigolă, ci o tranșee. Vă dați seama ce nenorocire se va întâmpla dacă o mașină ar ajunge în această zonă? Va cădea într-un șanț adânc de doi metri. I-am întrebat și pe muncitori dacă e normal să sape așa de adânc și ne-au spus că așa e proiectul. În zona respectivă mai circulă și copii care pot cădea oricând în aceste șanțuri adânci”, a declarat un localnici.
Un alt localnic ne-a declarat că el a propus ca această rigolă să fie construită după un sistem modern, cu țevi subterane care să fie conectate la un canal de scurgere, iar deasupra zona să fie betonată și să fie transformată într-o zonă de parcare. ”În zonă este noul cămin cultural care nu are parcări. Se putea construi deasupra acestei rigole o parcare cu câteva locuri”, a spus sânnicoreanul.
Proiectul prevede ca ”rigola de aur” să fie construită cu o adâncime mai mare cu 60 de centimetri decât cea existentă inițial. Specialiștii susțin că adâncimea noi rigole va fi în jur de 160 de centimetri, față de nivelul actual al drumului național.
”Rigola de aur” este construită cu bani de la bugetul Primăriei Apahida, de către firma Esco M, despre care presa din Cluj a scris că mai multe articole legate de construcția unui bloc în zona Gării CFR Cluj Napoca.
Primăria Apahida a plătit pentru acest proiect suma de 186.506 lei, adică în jur de 246 de euro/metru liniar de rigolă construit.