Biserica de lemn din Apahida filmată cu o dronă. Imaginile sunt excepționale …

Un frumos clip video, filmat cu o cameră dronă, de la o înălțime de 100 de metri, a fost realizat de părintele paroh Ioan Iacob Diț. biserica
Este primul efort profesionist, de a mediatiza frumoasă biserică din lemn care se află de mai bine de 200 de ani în Apahida. Pe film, părintele Diț evocă o parte din istoria bisericii din lemn. Imaginile sunt de o calitate excepțională. ”Biserica care a fost casa Domnului încă de pe vremea strămoșilor acestei parohii. Biserica din lemn a fost construită în 1765, fiind așezată pe locul alte biserici arse. Anul 1806 este anul restaurării bisericii, construită din bârne de brad, cioplit. La vest se ridică turnul clopotniță cu o înălțime de 15 metri. Picturile din interior au fost efectuate de zugravul Ioan Pop, la anul 1808, iar din icoanele vechi se păstrează doar de un panou care reprezintă Înălțarea Domnului”, spune preotul Diț.

Filmul a fost realizat pentru a vedea toți românii că biserica de lemn din Apahida, a fost recondiționată de către meșteri cioplitori în lemn, cu metode de acum 200 de ani. ”Începând cu anul 2011 au început a fi întocmite actele pentru renovarea acestei biserici, printr-un program de fonduri europene. Lucrările au fost realizate în aceste an, în două luni și jumătate, de meșteri în prelucrarea lemnului din zona Maramureșului. Îi mulțumim Domnului pentru aceste realizări, și așteptă să ne rugăm împreună în această biserică numind-o și biserica în care ne rugăm împreună cu strămoșii noștri”, a mai comentat preotul Diț.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s