Înlocuitorul lui Buiga în Consiliul Local Apahida a fost trimis acasă a treia oară! Pe primar îl lasă nervii: sunt mândru că sunt primarul colonel

Timp de mai bine de o oră consilierii locali s-au contrat între ei cu privire la trei proiecte de pe ordinea de zi a Consiliului Local Apahida, care se refereau la schimbarea componenței comisiei de validare a noului consilier local PSD, Gabriela Cioloca, desemnată să în locul lui Ovidiu Buiga, dat afară din PSD și din Consiliu Local Apahida.

În cele din urmă, votul a fost de 8 la 8, fiind balotaj, iar consiliera Cioloca a fost trimisă acasă din nou.

Cele mai importante momente ale discuțiilor în contradictoriu purtate de consilierii locali între ei sau cu primarul colonel sunt redate mai jos de ziardeapahida.ro. La un moment dat, primarul Fati a răbufnit că este mândru că i se spune primarul colonel sau colonelul primar, uitând de faptul că Apahida nu este o cazarmă.Grigore FatiConsilier local Vălean Răchișan: Regulamentul ne obligă să votăm ordinea de zi propusă de primar. Organizarea comisiilor de specilitate cad în sarcina Consiliului Local și nicidecum în sarcina domnului primar. Inițiativă la comisiile de specialitate, economică, socială sau de validare, cad în sarcina Consiliului Local. Se știe foarte clar că la propunerile consilierilor, a Consiliului Local se poate vota dacă un consilier poate să participe la o comisie sau nu. La proiectul 1, domnul primar vine cu propunerea pentru domnul Frătean Vasile Septimiu, un lucru inadmisibil, domnul primar colonel.

Primarul Grigore Fati: Am înțeles expresia. Sunt extrem de mândru că sunt primarul colonel sau colonelul primar. Cu armata nu mă joc.

Răchișan: Consilierii trebuie să facă propuneri și nu invers. La proiectul 3, la comisia pentru fonduri europene, este deja trecuta doamna consilier Cioloca, deși domnia sa nu a fost validată. Nu putem vota un proiect unde se știe dinainte cine va face parte din comisia x.

Primar: Orice proiect se poate amenda.

Răchișan: A doua problemă pe care vreau să o ridic este proiectul 2, pentru validarea consilierei de la formațiunea social democrată.

Primar: Partidul Social Democrat. Formațiuni sunt alea mici.

Răchișan: Ce vreau să vă atrag atenția…

Primar: Cred că îți depășești atribuțiile. Nu îmi atragi mie atenția.

Răchișan: Art. 34, alin. 4 din Regulamentul adoptat prin votul nostru.

Primar: Ați depășit timpul, deja vorbiți de 15 minute.

Răchișan: Să vă citesc. Proiectele de hotărâri se înscriu pe ordinea de zi numai dacă sunt însoțite de avizele comisiei de specialitate. De ce nu vreți să respectați legea, de ce nu se face o ședință să modificăm componența comisiei de specialitate.

Primar: Acum suntem în ședință ordinară.

Răchișan: Dvs nu cunoașteți legile …

Primar: Le cunosc mai bine ca tine. Dacă nu cunoști te informez domnule Vălean … Faptul că l-am trecut pe domnul Frătean nu te împiedică să faci orice propuneri dorești, evident că vom, grupul PSD din consiliu local îl va susține pe domnul Frătean. Nu te-am întrerupt …

Călin Păcurar: Cine este acord cu proiectul: 8.

Primar: Rodica … (n.n. Consilierul local independent Rodica Vultura s-a abținut de la vot)

Păcurar: Cine este împotrivă: 8

Primar: S-a ajuns la balotaj. Propune să se treacă la punctul de patru. (n.n. primarul a fost foarte dezamăgit că din nou consilierii au reușit să îi blocheze visele)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s