ANI investighează posibilul conflict de interese al primarului în scandalul gunoaielor!!! Primarului puțin îi pasă și încearcă din nou să să își ajute finul

20150828_111752Primarul colonel Grigore Fati va încerca din nou, în cursul zilei de azi, să impună apahidenilor plata unui impozit de salubritate. Prin acest proiect, Grigore Fati vrea să ajute firme Strict Prest SRL, condusă de finul său de cununie, Mircea Eugen Vereș, să încaseze mai repede și mai ușor taxele de salubritate.

Între timp, Agenția Națională de Integritate a fost sesizată în această chestiune, a unui posibil conflict de interese în care s-ar afla primarul colonel, nașul de cununie al omului de afaceri, Eugen Mircea Vereș, care controlează Strict Prest SRL.grigore-fati-primar-apahida

Inspectorii de integritate vor verifica situația în care s-a pus singur primarul Fati, care de două ori la rând, în data de 31 august și 17 septembrie, a propus Consiliului Local, din proprie inițiativă, introducerea unei taxe de salubritate, sub forma unui impozit anual, pe care apahidenii ar trebui să îl achite în conturile Primăriei Apahida.

Prin introducerea acestei taxe, Primăria Apahida se interpune în relația economică dintre o societate comercială și clienții săi, în acest caz, locuitorii comunei care achită taxa de salubritate. Primarul Fati, vrea ca societatea Strict Prest să își primească banii, lunar din conturile primăriei, urmând ca instituția să încaseze de două ori pe an, de la locuitori, acest impozit de pe salubritate. Afacerea nu ar face decât să adâncească mai mult lipsa de lichidități a Primăriei Apahida, care în prezent încasează doar 70 la sută din impozitele datorate de cetățeni.

Pe de altă parte, susțin surse informate, primarul Fati a convocat la ședința de Consiliu Local, și administratorii unor blocuri de locuințe pentru a face presiune asupra consilierilor locali, de a vota impozitul de salubritate. Încă nu se știe cum a reușit primarul colonel să îi determine pe acești administratori să participe la ședința CL Apahida. Scenariul este ca aceste persoane să vocifereze puternic astfel încât consilierii locali să fie intimidați și să voteze taxa mult dorită de primarul Fati, de altfel, una profund ilegală.

Proprietarii apartamentelor construite  în ultima perioadă în comuna noastră nu au reușit să înființeze asociațiile de proprietari și, în concesință, nu au putut încheia contracte cu firma de salubritate Strict Prest SRL, pentru ridicare gunoiului menajer.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s