Buiga contraatacă! A deschis proces și avertizează: ”Să-și dea seama toată lumea ce fel de personaj este”

Consilierul PSD, Ovidiu Buiga nu se lasă intimidat de primarul colonel Grigore Fati, șeful organizației PSD Apahida, și a atacat la Judecătoria Cluj Napoca, decizia Partidului Social Democrat, filiala Cluj, de excludere a sa din partid. Automat, Buiga va putea cere suspendarea ordinului Prefectului Cluj, Gheorghe Vușcan, prin care s-a vacantat postul de consilier local, iar în acest mod, toate planurile primarului de a scăpat de Buiga sunt sortite eșecului.
20150828_142742
În cererea de chemare în judecată, Buiga susține că PSD Cluj i-a retras permanent sprijinul politic, cu titlu de sancțiune, la data de 15 iunie 2015, cu două luni înainte de comunicarea ordinului de către Prefectul de Cluj. ”Doresc să contest Hotărârea 1, din data de 15 iunie 2015, și să rog instanța să o anuleze și totodată să suspende efectele ei până la soluționarea cauzei pentru următoarele motive. Hotărârea 1/15.06.2015 a fost luată fără citarea mea, unde să iau act de eventualele fapte care contravin statutului PSD și care să justifice luarea acestei decizii. Precizez că nu există fapte ale mele care să justifice Hotărârea. Nu s-a respectat procedura prevăzută în Statut și mi s-a încălcat dreptul de a putea explica eventualele fapte”, susține Buiga. 20150828_142756
Consilierul local PSD, pe care primarul colonel Grigore Fati vrea cu tot dinadinsul să îl excludă din PSD și să nu îl mai vadă niciodată în preajma sa, mai susține că există o decizie a Curții Constituționale, prin care consilierii locali excluși sau cărora li se retrage sprijinul politic își pierd mandatul doar în urma unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, iar în lipsa acesteia Consiliul Local nu va putea să ia act de încetarea mandatului de consilier local. ”Curtea Constituțională mai precizează că excluderea excluderea arbitrară sau subiectivă din partid a unui membru este neconstituțională deoarece îi îngrădește acestuia liberul acces la justiție”, mai arată Buiga.

Contactat de ziardeapahida.ro, Ovidiu Buiga a declarat că a fost un ”soldat” loial și fidel PSD și că nu înțelege de ce primarului i s-a pus ”pata” pe el. ”Eu nu mă cert cu nimeni. Sunt un om civilizat și, doar îmi spun părerea care uneori deranjează. După cinci ani, muncești la un proiect politic ”Fati Primar” și pui interesul lui, înainte interesului tău, construiești și pui umărul decisiv, apoi după ce ajungi mare și … neputincios … mai prezinți și scuze și justificări electoratului, de ce nu se face una sau alta. Timp de trei ani, îți faci dușmani politici, susținându-l, inventezi ”Zilele Comunei” și tot el adună laurii. Eu cred căce face el acum, e ceva normal. E bine că o face acum, să-și dea seama toată lumea ce fel de personaj este și, anul viitor, cine face ca mine, ca mine să pățească”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s