Primele ilegale de la Primăria Apahida. Episodul 3. Primarul Fati a semnat tabelul cu angajații care au primit prime ilegale

Ultima pagină din raportul Curții de Conturi a României, efectuat pentru anul 2014, la Primăria Apahida, în care se arată că angajații au primit sporuri ilegale în sumă de peste 950.000 de lei, conține și bomba bombelor.

Tabelul cu primele ilegale cu angajații Primăriei care au primit sporul de fidelitate și cel de dispozitiv, împotriva prevederilor legale, a fost întocmit și semnat de primarul Grigore Fati și șeful Serviciului Economic, Dana Aștilean. Cei doi au predat inspectorilor Curții de Conturi, toată baza de date, pe ani și pe luni, cu fiecare angajat în parte.
20150803_191731
În partea a treia a episodului privind primele ilegale se arată diferența mare dintre paznicii și femeile de serviciu care lucrează la Primăria Apahida și restul șefilor. Dacă Genis Corina a primit sporuri în sumă de peste 25.000 de lei, femeile de serviciu Cristina Matei sau Ana Nădășan abia dacă au primit în trei ani, imensele sume de 773 de lei.

Pentru că sunt unii în Apahida, care nu cred că în existența acestui raport, ziardeapahida.ro a descoperit faptul că primarul Fati și șeful serviciului Economic, Dana Aștilean au dat explicații inspectorilor Curții de Conturi.

Inspectorii Curții de Conturi susțin că nu puteau fi acordate sporurile de fidelitate și de dispozitiv, fiind astfel încalcată Legea din 2010 privind salarizarea bugetarilor. ”Prin contractele colective de muncă și contractele individuale de muncă nu pot fi negociate salarii sau alte drepturi în bani sau în natură care exced prevederilor prezentei legi”, susține Curtea de Conturi.

Întrebare adresată primarului Fati de Curtea de Conturi: ”De ce au fost acordate aceste sume de bani care exced cadrului legal reglementat privind salarizarea personalului din instituțiile bugetare?”.

Primar Fati: ”S-au respectat dispozițiile de încadrare emise de către ordonatorul de credite în anul 2011, în care existau incluse și sumele care erau prevăzute în contractul de colectiv de muncă. La data emiterii dispozițiilor de încadrare nu ocupam funcția de primar”, a declarat primarul Fati.

Exact același răspuns, cuvânt cu cuvânt, a fost dat și de șeful serviciului Economic, Dana Aștilean.

Cu alte cuvinte, edilul spune ca vina pentru faptul că aceste sporuri în valoare totală de peste 950.000 de lei, au fost acordate salariaților, în condițiile în care cu acești bani se puteau construi trei parcuri pentru copii, aparține fostului primar al comunei Apahida, Ionel Farcaș.

Primarul Fati se încurcă singur în propriile declarații deoarece la o simplă lectură a numelor angajaților Primăriei Apahida, care au beneficiat de sporurile respective, regăsim persoane care au fost angajate în anul 2014, cum este cazul paznicului Nicolae Șchiop, care a încasat sporuri în valoare de, atenție, 54 de lei. Acest lucru demonstrează clar că primarul Fati nu se poate ascunde în spatele declarației că sporurile au fost fixate în salarii încă de pe vremea administrației primarului Fărcaș.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s