”Instructorul pervers” de la dansuri sportive, pe lista angajaților care au primit sporuri ilegale

Pe listele cu angajații Primăriei Apahida, care au încasat, ilegal, sporuri de dispozitiv și de fidelitate, îl regăsim pe nimeni altul decât pe ”instructorul pervers”, Ioan Moldovan.

Angajat în funcția de inspector de specialitate, Moldovan, susțin cei de la Curtea de Conturi Cluj ar fi încasat ilegal suma de 7.868 lei. La poziția 65, inspectorul de specialitate Moldovan, pentru că nimeni nu știe exact cu ce se ocupă la Primăria Apahida, a încasat, ilegal,  în fiecare lunp suma de 254 lei.

20150803_191813Ioan Moldovan este  nimeni altul decât fostul instructor al ansamblului de dansuri populare Someșul Apahida. Acesta a fost demis în luna decembrie 2014, ca urmare a unui scandal sexual, după ce mai multe dintre tinerele dansatoare l-au acuzat de hărțuire sexuală. La scurt timp, primarul comunei Apahida, Grigore Fati a anunțat că Moldovan nu mai se mai ocupă de ansamblul de dansuri sportive dar că va lucra în continuare la Primărie. Pe numele lui Moldovan a fost deschis un dosar penal la IPJ Cluj, în care acesta este acuzat de comiterea unor infracțiuni grave. Dosarul penal este anchetat la Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Cluj.

La momentul respectiv, fostele dansatoare au dat declarații complete. Denisa P., susține că profesorul Moldovan ar fi încercat să profite de ea încă din anul 2011, pe când avea doar 13 ani. „În anul 2011, când am fost în turneul din Bulgaria … mi-a desfăcut sutienul când eram în apă și a încercat tot felul de jocuri prostești, crezând că ajunge unde vrea. De atunci a continuat să mă prindă de fund și de sâni de nenumărate ori”, a declarat tânăra, care a mai precizat că l-a întrebat pe profesorul Moldovan de ce face aceste lucruri, i-ar acesta ar fi răspuns: „Aș pune și eu mâna pe ceva”.

O altă tânără, Corina V., a declarat că ansamblul de dansuri populare a fost invitat la o nuntă, pentru a susține un moment artistic. După, a povestit fata, profesorul Moldovan ar fi prins-o, cu forța, și ar fi sărutat-o de mai multe ori pe gură. „Mi-a prins capul cu ambele mâini și a început să mă pupe de mai multe ori pe gură, de față cu soția sa, Victoria Moldovan”. Același scenariu este descris și de eleva Iulia D.: „M-a prins forțat după cap, trăgându-mă pe spate și sărutându-mă pe gură, cu limba”.

Acuzațiile aduse de tinere sunt care mai de care mai grave. Ana Maria C., în vârstă de 21 de ani, susține că profesorul Moldovan ar fi încercat să o violeze. Tânăra le-a declarat anchetatorilor că, la un moment dat, profesorul ar fi sunat-o, pentru a o chema să plătească o taxă pentru cursuri la Școala Populară de Artă. „Când am ajuns, domnul a sărit pe mine și m-a trântit pe pat forțat, încercând să abuzeze de mine. Am țipat să mă lase în pace că încep să plâng. După acest conflict, a încercat să mă mituiască cu bani, suma pentru început fiind de 200 de lei, pe care i-am refuzat vehement”, susține și Ana Maria C., care a mai adăugat că profesorul Moldovan o săruta cu forța și o „pipăia pe unde apuca”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s