Vezi ce amendă a primit Lukoil Sânnicoară pentru că a vândut benzină cu apă

Cu greu, reprezentanții Oficiului pentru Protecția Consumatorului Cluj s-au mobilizat, într-o zi de week-end, și au descins, în cursul după amiezii de sâmbătă, la stația de carburanți Lukoil Sânnicoară pentru a face un control în legătură cu faptul că în cursul zilei de sâmbătă, mai multe mașini care au alimentat cu benzină, s-au stricat.

Într-un comunicat, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Cluj, Cristian Nicula a anunțat că Lukoil a fost amendat cu suma de 20.000 de lei și s-a dispus oprirea de la comercializare a unei cantități de zece tone de benzină. ”CRPC Cluj a amendat cu suma maximă prevăzută de lege, 20.000 de lei, o benzinărie Lukoil din comuna Apahida, pentru punerea pe piaţă a unui produs neconform, în acest caz benzină. De asemenea, am oprit de la comercializare peste 10.000 de litri de benzină şi am prelevat probe pentru analize de laborator, să vedem ce a fost în acele rezervoare de la pompe. Cei de la benzinărie au recunoscut că dintr-o greșeală a ajuns apă în rezervoare, că efectuau o recalibrare la rezervoarele din benzinărie. Din informaţiile noastre, 11 mașini au înregistrat probleme, acestea fiind transportate la un service pentru verificări pe cheltuiala companiei”, a anunțat CRPC Cluj.arghiropol

Protecția Consumatorilor Cluj s-a sesizat cu greu, abia după ce proprietarii păgubiți au solicitat intervenția autorităților. Poliția Cluj a anunțat că nu poate face nicio anchetă deoarece competența este a celor de la Protecția Consumatorilor Cluj. La această instituție, nimeni nu a răspuns la telefon deoarece este week-end. Telefonul consumatorului, unde, în mod normal ar trebui să răspundă cineva a rămas și el mut.

După incident, patronul stației un anume Daniel Arghiropol (foto) a discutat cu toți șoferii a căror mașini au avut de suferit și a promis că va suporta toate cheltuielile legate de repararea mașinilor. Ulterior, când a fost contactat telefonic de reprezentanții mass media, Arghiropol a declarat că nu știe nimic despre niciun incident. Apoi, a fost ”vizitat” de inspectorii OPC care au confirmat existența situației reclamate de proprietarii mașinilor, și anume că în benzină era foarte multă apă.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s