Vor să preia puterea dar nu au cu cine. Opoziția politică din Apahida există dar lipsește cu desăvârșire

Deși până la alegerile locale, din 2016, mai mai sunt doar zece luni, opoziția politică din Apahida, PNL și PDL, transformat în noul PNL, nu dă niciun semn de viață că ar exista. De existat știm sigur că există prin vocea a doi sau trei consilierilor locali din PNL, care nu se lasă în fața ilegalităților comise la Primăria Apahida.pnl-apahida1

Pentru anul următor, pe surse, susțin politicieni de la Cluj, PNL Apahida ar merge pe mâna consilierului local Călin Păcurar, co președinte al noului PNL, pe care l-ar susține la o candidatură pentru scaunul de primar. Păcurar a fost șeful PDL Apahida și a devenit co președinte al PNL Apahida, după fuziunea PNL cu PDL.

Un alt politician de frunte al opoziției liberale este Ligia Pop, fost președinte al PNL Apahida, actualmente copreședinte și consilier local, foarte bătăios pe frontul anti PSD. Liberalii de la Cluj susțin că și Ligia Pop ar fi, la rândul ei, un foarte bun primar. Om de afaceri și un politician pragmatic, Ligia Pop ar putea foarte ușor să câștige alegerile locale în fața candidatului PSD, care, cel mai probabil, va fi tot colonelul în rezervă Grigore Fati.

Numai că cei doi politicieni de la PNL nu știu să fie vizibili în spațiul public. În ultima vreme, ziardeapahida.ro a mediatizat mai multe ilegalități comise de primarul Grigore Fati și secretarul Consiliului Local Apahida, Alexandru David, ilegalități sesizate și de prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan, care a solicitat anularea mai multor hotărâri a Consiliului Local Apahida, emise în condiții nelegale.

Deși au avut mingea ridicată la fileu, atât Călin Păcurar cât și Ligia Pop nu au sesizat momentul prielnic pentru a ieși în față și de a trece la ”atac”. Au preferat să tacă, fie din neștiință politică, fie dintr-o falsă complicitate cu cei care conduc Primăria Apahida, asta în ciuda faptului că la anul vor fi contracandidați nemiloși.

Pe de altă parte, PSD și primarul Fati, strâng rândurile și se pregătesc intens de alegeri, prin faptul că lunar se scoate de la pușculița publică, fonduri de milioane de euro pentru asfaltarea unor drumuri comunale sau construirea unor sisteme de canalizare în diferite sate ale comunei.poza

Pe linie politică, PSD se mobilizează pe toate fronturile. Colonelul în rezervă Grigore Fati este văzut bine la centru, adică la PSD Cluj. În cursul serii de duminică, președintele PSD Cluj, Repus Lăpușan a fost acasă la primarul Fati, semn că cei doi se înțeleg foarte bine. Mașina lui Lăpușan a stat parcată în fața casei primarului o vreme mai îndelungată.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s