Liceul din Apahida este deja istorie … In loc de liceu a fost infiintata o scoala profesionala

 

Liceul Stefan Pascu Apahida

 

Dupa rezultatele tot mai ”bune” de la un an la altul, pentru prima data, Inspectoratul Scolar Cluj a pus piciorul in prag si a anuntat oficial ca incepand cu anul scolar 2015-2016, nu va mai exista clasa a lX-a de liceu. Aceasta decizie vine ca urmare a rezultatelor slabe si a faptului ca nu exista cerere din partea parintilor care sa doreasca ca odraslele lor sa urmeze cursurile Liceului Stefan Pascu din Apahida.

”Nu mai exista clasa a noua pentru ca nu va mai exista nicio clasa a noua. Cel putin in anul scolar care urmeaza. S-a luat decizia infiintarii unei scoli profesionale cu profil de comert. Este important cu ce agenti economici a reusit conducerea liceului sa incheie contracte economice. Scoala profesionala va avea un profil de comert”, a spus inspectorul general scolar Valentin Cuibus.
Inspectoratul Scolar Cluj a realizat in ultima saptamana un sondaj de opinie in randul parintilor care vor sa isi dea copii la liceele din Apahida sau Gilau, singurele doua care mai functioneaza in mediul rural din judetul Cluj. ”Pentru liceul din Apahida nu a fost cerere deloc. Elevii au referat sa mearga la alte licee din Cluj Napoca in loc sa mai mearga la Apahida” , a mai afirmat Cuibus.
In urma adoptarii acestei decizii vor avea de suferit si profesorii care predau la Liceul Stefan Pascu. O parte dintre ei nu vor mai avea ore suficiente si vor fi nevoiti sa lucreze la alte scoli pentru a-si acoperi intreaga norma didactica. ”Pe noi ne intereseaza in primul rand copii. Profesorii, nu toti, vor intra si ei la redistribuire, vor merge să profeseze acolo unde vor fi locuri”, a mai spus Cuibus.

Spre exemplu, la Liceul Teoretic din Gilau, ultima media de intrare a fost 4.23, fapt ce arata ca liceele din mediul rural nu sunt dintre cele mai performante.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s