Prețul biletelor de călătorie majorat cu 17.58 la sută. Primarul Fati a avut un discurs de parcă era șeful Companiei de Transport Public, și nu edilul local

La ședința Consiliului Local Apahida, unde au fost prezenți zece consilieri, cinci de la PNL, patru de la PSD și unul de la USR, s-a discutat și aprobat majorarea tarifelor la biletele de călătorie cu 17.58 la sută.

Prezent la ședință, primarul comunei a avut un discurs ciudat, în favoarea majorării prețului la biletele de călătorie, și nu unul pro cetățeni. Primarul Fati este ales pe listele PSD și ar fi trebuit în mod normal să adopte o politică socială, una de apropiere de interesele cetățeanului.

”Până la urmă, CTP nu trebuie să moară, trebuie să vină și în comuna noastră. Nu spun că este cea mai bună soluție, dar alta mai bună nu cunosc, și toți trebuie să ne asumăm și această decizie nepopulară. Când vom găsi o altă soluție mai bună, găsiți o altă firmă cu alte tarife mai bune, atunci putem discuta alte soluții. Activitatea de consilieri locali prespune și astfel de decizii nepopulare, nu numai doar când ne expunem anumite puncte de vedere care să dea bine publicului. Înainte de a vota vreau să vă spun să aveți în vedere să nu vă gândiți la un eventual beneficiu de imagine, dar trebuie să asigurăm transportul în comun, dar altă soluție nu avem. Deci vcotați cu rațiune și responsabilitate dar nu din dorința de a avea imagine”, a spus Fati.

Consilierii locali prezenți au luat poziția struțului și au preferat să discute verzi și uscate despre suplimentarea curselor în orarul CTP, decât despre majorare.

Singurul consilier care a luat o poziție corectă a fost Ghiță Vălean de la PNL. El i-a întrebat pe șefii de la Compania de Transport Public de ce prețul unui bilet pe relația Cluj Napoca – Dej, este de 10 lei, în timp ce de la Apahida la Cluj Napoca, este de opt lei, distanța fiind mult mai mică.

Șefii de la CTP prezenți în sală nu au putut răspunde la această întrebare logică.

În cele din urmă, consilierul local Vasile Fratean de la PSD a propus o modificare a prezentului proiect de consiliu local în sensul că locuitorii din Pata să plătească opt lei pentru un bilet, cât vor plăti și locuitorii din Apahida, în timp ce localnicii din Dezmir să achite prețul unui bilet de autobuz ca și cei din Sânnicoară, adică de 4.50, după majorare.

Proiectul a trecut la vot cu zece voturi pentru, toți consilierii locali fiind de acord cu această majorare care va fi suportată de apahideanul de rând.

Video cu sedința de Consiliul Local Apahida puteti viziona aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s