Apahida va deveni un centru important de vaccinare anti COVID19. Unde va fi deschis centrul de vaccinare!

Autoritățile naționale și cele ale județului Cluj au decis deja că la Apahida va fi înființat un centru de vaccinare împotriva Covid 19.

Din primele informații oficiale, centrul de vaccinare va funcționa în localitatea Sânnicoară, județul Apahida, și aici vor fi aduse mii de persoane din comunele Apahida, Cojocna, Căianu, Jucu și Suatu. În total, în prima fază, peste 5.800 de persoane din gupele de risc, medici, polițiști, profesori, învățători, educatori și pensionari vor fi aduse cu autubuzele la Sânnicoară pentru a fi vaccinate.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a declarat pentru ziardeapahida.ro că Primăria Apahida a pus la dispoziție spațiul căminului cultural din localitatea Sânnicoară, unde va funcționa centrul de vaccinare.

”Sunt anumite condiții care trebuie îndeplinite de aceste centre. În primul rând, camerele unde se vor administra vaccinurile trebuie să aibă nouă metri pătrați și să fie prevăzute cu chiuvete. De asemenea trebuie să existe locuri de așteptare pentru persoanele care vor fi vaccinare și cele care au fost vaccinate. Persoanele în cauză vor fi aduse cu autobuzele la centrul de vaccinare”, a mai spus Fati.

Se vor elibera adeverințe de vaccinat

Șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, colonelul Valeriu Gheorghiță a declarat că persoanele care vor fi vaccinate anti-COVID vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a explicat medicul militar.

El a ținut să precizeze că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevacaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s