Bărbatul care a fugit de poliție, un infractor periculos din Apahida. Polițiștii au tras după el

Tânărul de 29 de ani, care a fugit duminică, prin tot Clujul, cu mai multe echipaje de poliție după el, se numește Lingurar Marcu, din Apahida, un client mai vechi al Poliției Cluj. Pe numele bărbatului există deschis un dosar de cazier unde sunt trecute infracțiuni precum furt, tâlhărie sau infracțiuni la regimul rutier.

Duminică, mai mulți șoferi care circulau pe strada Bună Ziua au sunat la 112, că un șofer conduce haotic, punând în pericol viața celorlați participanți la trafic. Mai multe echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism, maca BMW, a cărui șofer nu a oprit la semnalele de oprire efectuate de polițiști. Polițiștii au reușit să îl oprească în prima fază în Piața Cipariu, dar când i s-au cerut actele șoferul a demarat în trombă.

A urmat o urmărire ca în filme, mașina condusă de clujean îndreptându-se cu mașinile de poliție pe urmele lui, într-o zonă de la periferia Clujului, unde se construiește un mare cartier de locuințe. ”Era ca în filme, de pe fiecare stradă apărea câte o mașină de poliție. La final cred că erau vreo zece mașini după BMW, care îl urmăreau. Au tras mai multe focuri de armă, și probabil șoferul s-a speriat și a accelerat și mai tare. A intrat cu mașina în alte două mașini ale poliției, hotărât să nu se lase prins. Când au ajuns în zona Sopor s-a tras din nou, și probabil i-au atins cauciucurile și a ajuns cu mașina într-un șanț de pe marginea drumului”, a declarat un martor.

După ce a fost scos din mașină, Lingurar a fost testat cu etilotestul și s-a stabilit că avea o alcoolemie de 0.40 grame la mie în aerul expirat. În plus, bărbatul nu avea permis de conducere. ”Acum avea alcoolemie de 0.40 grame alcool în aerul expirat și nici nu avea permis de conducere. Bănuim că vine de la o spargere și a fugit ca să nu fie prins. Vom continua ancheta cu el în stare de reținere”, a povestit un polițist care a luat parte la acțiunea în forță.

În iulie 2015, polițiștii l-au urmărit pe Marcu, prin tot Clujul, fiind oprit tot ca urmare a unei acțiuni în forță. Atunci el venea de la un spargere a unui apartament din cartierul Mănăștur. La ieșire din blocul cu pricina a fost oprit de polițiști, dar a reușit să fugă cu ceilalți doi complici. ”Au observat mașina poliției si au încercat să fugă de la fata locului știindu-se urmăriți. A urmat o urmărire prin tot Clujul, care s-a derulat din cartierul Mănăștur pana în cartierul Mărăști, unde mașina condusa de Marcu Lingurar a lovit un autoturism Skoda, care circula regulamentar. Din păcate pentru șofer, acesta va trebui să își repare singur mașina deoarece autoturismul condus de Lingurar Marcu Lucian nu era asigurat. După ce au oprit mașina, cei trei au fugit care încotro”, spune un oficial al Politiei Cluj.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s