A fugit după atacator deși era înjunghiat de patru ori. Ce s-a întâmplat în cazul tentativei de omor din față de la hipermagazinul Selgros

Judecătorii de la Tribunalul Cluj au dat publicității sentința prin care s-a dispus arestarea unui tânăr de 21 de ani, din Jucu, acuzat pentru tentativă de omor.

Incidentul, unul deosebit de grav, a fost tranșat de Vlad Chita, cu un cuțit. În urma loviturilor primite, viața victimei a fost pusă în pericol, susțin medicii legiști.

Pentru a nu exista tot felul de comentarii, ziardeapahida.ro publică starea de fapt așa cum a fost reținută în sentința de arestare. Numele unor martori a fost anonimizat deoarece aceștia nu au fost implicați în acest caz deosebit de grav.

”La data de 31.05.2017, în jurul orei 17:00, persoana vătămată F.G.A. (Feurdean George Alexandru) se deplasa pe Calea Someşeni din Cluj-Napoca, în direcţia str. Cantonului – sat Dezmir, fiind la volanul autovehiculului marca Opel Astra. În autovehicul se aflau ca pasageri soţia sa F.H., pe scaunul din dreapta-faţă, iar pe bancheta din spate un coleg de serviciu martorul G.V.. După ce a trecut de magazinul Selgros, persoana vătămată a observat în faţa sa că rulează un autovehicul marca Opel Vectra de culoare vişinie, înmatriculat în judeţul Mureş având terminaţia formată din combinaţia de litere …, iar pasagerul de pe scaunul de lângă şofer a aruncat pe geamul lateral şi pe trapă mai multe gunoaie. Indignat de gestul observat, persoana vătămată a claxonat iar, conform propriei declaraţii, şoferul şi pasagerul din acel vehicul i-au arătat semne obscene. Văzând atitudinea acestora, persoana vătămată F.G.A.a efectuat manevra de depăşire a vehiculului marca Opel Vectra şi a frânat în faţa acestuia determinându-l pe conducătorul auto să oprească în spatele maşinii sale. (declaraţia persoanei vătămate F.G.A.coroborată cu cea a inculpatului C.M.-V. (Chita Vlad). Persoana vătămată a coborât din maşina personală şi i-a apostrofat pe ocupanţii autovehiculului Opel Vectra de culoare vişinie pentru gesturile de a arunca gunoi pe carosabil. Din acest vehicul, de pe locul din faţă-dreapta, a coborât inculpatul C.M.-V., iar între cei doi a avut loc un schimb de replici injurioase. Conflictul verbal a degenerat într-o altercaţie fizică în sensul că persoana vătămată s-a îndreptat către inculpat şi ambii s-au lovit reciproc, s-au prins de haine, iar persoana vătămată l-a trântit pe C.M.-V. la sol unde cei doi combatanţi au încercat să se lovească reciproc. În aceste circumstanţe, inculpatul C.M.-V. a scos din buzunarul pantalonilor un cuţit tip briceag cu care l-a lovit de mai multe ori pe F.G.A.în zona spatelui. Este de precizat că la momentul folosirii cuţitului ambii combatanţi erau la sol, inculpatul susţinând că persoana vătămată era deasupra sa.

Martorii F.H., G.V. şi C.M.(şoferul autovehiculului Opel Vectra şi tatăl inculpatului) au intervenit între cei doi pentru a-i despărţi. Martorul G.V. a tras-o pe persoana vătămată, iar martorul C.M., pe fiul său C.M.-V.. Persoana vătămată F.G.A.a realizat că a fost înjunghiat şi, pentru a împiedica plecarea de la faţa locului a autorului, s-a urcat la volanul maşinii sale şi a dat cu spatele acroşând vehiculul în care se aflau C.M., C.M.-V. şi un copil în vârstă de 3 ani. Martorul C.M., aflat la volanul autovehiculului Opel Vectra, a efectuat mai multe manevre şi a reuşit să întoarcă maşina în dreptul firmei … demarând înspre magazinul Selgros.

Persoana vătămată fiind la volanul autovehiculului cu nr. de înmatriculare …., a plecat în urmărirea autovehiculului marca Opel Vectra dar l-a pierdut din raza vizuală, motiv pentru care s-a reîntors la locul faptei unde îl aşteptau martorii F.H.şi G.V.. La faţa locului a ajuns ambulanţa şi un echipaj de poliţie alertate de persoana vătămată. Persoana vătămată s-a dezbrăcat de tricou pentru a i se acorda îngrijiri medicale, moment în care martorul G.V. a observat că F.G.A. are mai multe plăgi în zona spatelui care sângerau şi avea tricoul tăiat. De asemenea, acelaşi martor a observat că era murdar de sânge pe mâna dreaptă şi a concluzionat că s-a murdărit în momentul în care l-a tras pe F… din altercaţia cu inculpatul C.M.-V..

Conform concluziilor medico-legale preliminare, leziunile traumatice constatate pe corpul victimei F.G.A. s-au putut produce prin lovire activă repetată cu corp înţepător – tăietor (de exemplu cuţit) şi corp dur,  a fost vizată o zonă ce conţine organe cu caracter vital, leziunea fiind penetrantă toracic şi cu interesare pulmonară, necesită 28-30 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare dacă nu survin complicaţii şi sunt datate 31.05.2017.

În urma vizionării camerelor de supraveghere video din arealul comiterii faptei şi din proximitate (cam. 12.53 – ora 17:39; cam.12.66 – ora 17:41; cam. 12.92 – ora 17:44), precum şi din investigaţiile efectuate de lucrătorii de poliţie, s-a stabilit că martorul C.M. şi inculpatul C.M.-V. au plecat de la faţa locului cu autovehiculul marca Opel Vectra cu nr. de înmatriculare  …….  De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate au fost identificaţi martorul C.M., ca fiind şoferul autovehiculului în discuţie la momentul evenimentului, şi C.M.-V. ca fiind persoana cu care F.G.A. a avut altercaţia fizică.

Din înscrisurile ridicate şi din verificări s-a stabilit că autovehiculul cu nr. de înmatriculare …… figurează în evidenţa naţională pe numele H.A.O., fiind înstrăinat succesiv în fapt către R.S., C.S.O., G.Ș., G.Z.A., iar în final către P.M.L.(mama inculpatului C.M.-V.). La data de 01.06.2017, autovehiculul a fost depistat de organele de poliţie în sat … nr…., parcat în  faţa imobilului unde locuiesc numiţii C.M.şi C.M.-V..

De la inculpatul C.M.-V. organele judiciare au ridicat obiectele de vestimentaţie (un tricou şi o pereche de pantaloni scurţi) purtate la momentul producerii evenimentului, iar cu ocazia examinării primare s-au evidenţiat urme de substanţă brun-roşcată, posibil sânge, pe pantaloni”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s