Cum s-au autorizat, prin șmecherie, casele unde vor fi relocați țiganii de la Pata Rât

Peste 140 de apahideni au semnat un memoriu adresat Inspectoratului de Stat în Construcții, Consiliului Județean Cluj și Instituției Prefectului Județului Cluj, prin care se solicită efectuarea unui control cu privire la modul în care au fost emise autorizațiile, în baza cărora au fost construite, pe repede înainte, cele două case, cu 12 apartamente, în care vor fi relocați romii de la Pata Rât.

casa strada noua

Ziardeapahida.ro a aflat că Primăria Apahida a emis, în condiții dubioase, autorizațiile de construire, semn că funcționarii fie sunt deplin incompetenți, fie au primit ordine, de mai sus, să nu respecte legea.

De exemplu, casa construită pe strada Libertății 69, în locul casei bântuite, a fost autorizată în baza Planului de Urbanism General (PUG) al comunei Apahida, adoptat de Consiliul Local, în zona UTR 11 (Le11), zonă care are funcțiune doar pentru locuințe individuale, și nu locuințe colective, așa cum au fost autorizate cele două case.

În același PUG, locuințele colective puteau fi construite doar în UTR 5 (Le 5), zonă situată în altă parte decât terenurile alese pentru construcție, unde se pot construi doar locuințe individuale.

”Pentru schimbarea destinației, adică din locuințe individuală, în locuințe colective, trebuia realizat un PUZ, Plan Urbanistic Zonal, unde trebuia solicitat acordul vecinilor. Ambele adrese, și cea de pe strada Libertății, și cea de pe strada Nouă, nu puteau fi construite decât în baza unui PUZ, care nu există”, spune un arhitect consultat de Ziar de Apahida.

Locuitorii din Apahida s-au unit și vor apela la serviciile unui avocat care va avea misiunea de a solicita Primăriei Apahida de a bloca recepția celor două case colective, anularea autorizației emise, fie pe care administrativă, fie pe cale judecătorească și depunerea unei plângeri penale pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor personale, împotriva celor care au semnat autorizațiile de construire.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s