Tribunalul a decis: ferma de cai din Apahida a fost construită ILEGAL

După un proces care a durat mai bine de trei ani, Tribunalul Cluj a decis, joi, să anuleze autorizația de construire emisă de Primăria Apahida, pentru construcția Clubului Hipic din Apahida, din zona străzii Eroi Pascu.

img_3335.jpg

Judecătorul a decis să admită cererea Prefecturii Cluj de anulare a autorizației de construire pentru herghelia de cai și să respingă cererea mai multor localnici din Apahida, vecini cu această investiție. În acest dosar, au fost efectuate mai multe expertize, toate indincând faptul că herghelia a fost construită cu încălcarea normelor de urbanism

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Cluj.

Ziardeapahida.ro a scris mai multe articole în care a arătat că prin construcția acestei herghelii de cai, valoarea terenurilor apahidenilor din zona respectivă va scădea brusc, prin simplul fapt că nu se mai poate construi nimic pe o rază de 500 de metri. ”Dacă se va construi acel imobil legea prevede că în jurul acestuia trebuie să se nască o zonă de protecţie, adică la mai puţin de 500 de metri de zona unde se depozitează deşeurile respective, dvs nu veţi mai putea construi nimic, decât să faceţi agricultură. Perversitatea situaţiei o reprezintă faptul că în noul PUG, toată zona va intra în intravilan, cu regim de zonă de locuinţe, iar proprietarii se vor putea uita la nişte terenuri pe care se puteau construi imobile cu destinaţie de locuințe, dar pe care nu se mai poate construi nimic deorece primarul şi Primăria Apahida au permis să se construiască clubul hipic”, a spus avocatul Răzvan Bălosu, care a reprezentat mai multe persoane din Apahida.

Localnicii au anunțat că vor face apel deoarece ei au solicitat și demolarea hergheliei iar asupra acestui capăt de cerere, judecătorul nu s-a pronunțat.

În cursul lunii august 2016, scandalul construirii hergheliei i-a adus primarului din Apahida, Grigore Fati și secretarului Alexandru David, un dosar penal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s