La grădinița din Apahida se face evaziune fiscală! De frica fiscului, firma care aduce hrana copiilor a reziliat contractul

În loc de bonuri fiscale și chitanțe înseriate, părinții care își duc copii la grădinița din Apahida primesc bonuri colorate pe care scrie numele copilului suma de plată, precum și o semnătură, cel mai probabil a administratorului.


Ziardeapahida.ro a aflat că din acest motiv, societatea care a licitat pentru serviciile de hrană a copiilor, care urmează cursurile grădiniței din Apahida, a notificat Liceul Ștefan Pascu din Apahida, că începând cu data de 1 mai, nu va mai aduce hrană. Din surse demne de încredere, ziardeapahida.ro a aflat că societatea Eleonor Impex SRL, emitea în fiecare lună o singură factură pentru serviciile de catering. Din acest motiv, Grădinița din Apahida nu putea emite bonuri fiscale sau chitanțe înseriate pe baza cărora se puteau contabiliza banii.

Mai mulți părinți ne-au trimis aceste bilețelele pe care le primesc de la grădinița, pe care ziardeapahida.ro le va înainta Agenției Naționale Antifraudă, pentru ca inspectorii fiscali să stabilească dacă s-a făcut sau nu evaziune fiscală. Potrivit codului fiscal, pentru orice plată făcută, cel care încasează banii trebuie să emită un bon fiscal sau chitanță înseriată.

Viceprimarul comunei Apahida și candidatul PNL la funcția de primar s-a implicat în acest imens scandal, care se poate lăsa și cu dosare penale. ”Am cerut lămuriri de la conducerea Liceului Ștefan Pascu și am fost informat că firma a cerut rezilierea contractului deoarece au existat mai multe reclamații legate de calitatea mâncării care este servită copiilor care merg la Grădiniță. În plus, au fost și probleme legate de contabilitate”, a spus viceprimarul PNL, Călin Păcurar.

Liberalul a mai precizat că i-a pus în vedere directoarei Liceului Ștefan Pascu să găsească de urgență o altă firmă de catering. ”Este inadmisibil ca cei mici care merg la grădiniță să nu primească masă caldă. Am înțeles că mai multe cadre didactice de la grădiniță le-au spus părinților să își trimită copii cu sandwich-uri de acasă. Îi asigur pe apahideni că așa ceva nu se va întâmpla la Grădinița din Apahida și că nu voi tolera astfel de atitudini, care sunt cel mult niște obrăznicii. Am primit asigurări de la doamna directoare de la Liceul Ștefan Pascu că începând cu data de 1 mai 2016, o altă firmă va oferi servicii de catering”, a mai spus Călin Păcurar.

Până în prezent, societatea Eleonor Impex SRL a furnizat mâncarea pentru copiii care frecventează grădinița din Apahida și creșa din Câmpenești. Firma a câștigat licitația cu suma de 8.5 lei/porția livrată. Interesant este faptul că în evidențele fiscale, firma Eleonor Impex SRL, cu sediul în Cluj Napoca, nu a avut în 2014, niciun angajat, dar a avut o cifră de afaceri de peste 700.000 de lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s