Milionarului de la Rondocarton nu i-au ieșit planurile! Teofil Câmpean a cumpărat la prețul pieței un teren pe care Primăria Apahida vroia să îl vîndă la un preț de trei ori mai mic

Niciodată socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. Dacă, ziardeapahida.ro nu dezvăluia în luna octombrie 2015, despre propunerea primarului Grigore Fati, de a-i vinde milionarului de la Rondocarton, Teofil Câmpean, un teren din Sânnicoară, la un preț subevaluat, bugetul comunei Apahida ar fi avut mult de pierdut.


După ce ziardeapahida.ro a scris că Primăria Apahida ar fi vrut să îi vândă unei firme controlate de Teofil Câmpean, terenul respectiv, la prețul de 7,25 de euro/mp, consilierii locali s-au opus tranzacției și au decis organizarea unei licitații, în cadrul căreia terenul să fie vândut la un preț de pornire de minim 20 de euro.

Vinerea trecută, mai exact în data de 4 martie 2016, la sediul Primăriei Apahida a avut loc licitația pentru concesionarea terenului. La licitație s-au prezentat mai mulți ofertanți care au licitat diferite sume, cel mai mare preț fiind oferit de soția lui Teofil Câmpean, și anume 21 de euro/mp.

Un simplu calcul indică faptul că pentru terenul de 3.745 de mp, familia Câmpean va trebui să scoată din buzunar suma de 78.645 euro, față de doar 27.151 de euro, cât ar fi vrut Primăria Apahida să îl vândă.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Apahida, din data de 14 octombrie 2015, a existat un proiect de hotărâre, care vânzarea terenului de 3.745 mp, situat în Sânnicoară, către societatea Escoprion 707 Impex SRL. Această societate comercială îi are ca și asociați pe soții Sanda Gabriela Câmpean și Teofil Câmpean. Ultimul este administratorul celebrei firme din Apahida, Rondocarton SRL, care în 2014 a avut o cifră de afaceri de 257.8 milioane de lei și un profit net de 17.6 milioane de lei.

Pentru această vânzare, Primăria Apahida a efectuat o expertiză tehnică pentru a stabili prețul de vânzare a terenului pe care și-l dorește patronul de la Rondocarton SRL. În acest sens, în luna iulie 2015, evaluatorul financiar Szasz Levente, angajat la Primăria Apahida, a stabilit că valoarea unui metru pătrat de teren, din parcela dorită de Escorpion 708 Impex SRL este de 32.52 de lei, adică 7.25 de euro. Dacă ar fi să ne luăm după expertiza făcută de angajatul Serviciului Agricol, din Primăria Apahida, valoarea terenului în cauză ar fi de 27.151 de euro.

Licitația de vinerea trecută, cea din data de 4 martire 2016, prețul atins a fost egal cu cel al pieței. De altfel, soții Câmpean, au cumpărat în 2013, prin aceeași societate Escorpion 707 Escorpion SRL, un teren vecin cu cel vândut acum de Primăria Apahida, în suprafață de 2.400 de mp, pentru care a plătit suma de 50.000 de euro, adică 20.83 euro/mp, de aproape trei ori mai mult decât prețul stabilit de evaluatorul Szasz Levente. Valoarea în lei a tranzacției a fost de 223.000 de lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s