Accident grav pe AEROPORTUL CLuj Napoca. 116 pasageri se aflau într-un avion care a ratat aterizarea. Galerie FOTO

Un avion al companiei Blue Air a ratat aterizarea pe Aeroportul Internațional Cluj Napoca și a ieșit în afara piste pe o distanță de 20 de metri. Directorul Aeroportului Cluj Napoca, David Ciceo susține că erau condiții optime de aterizare și că nici unul dintre cei 116 pasageri aflați la bord nu au fost răniți. ”Pista era curată. Nu știm ce s-a întâmplat, dar vom afla”, a spus Ciceo.

Avionul venea de la București și trebuia să meargă spre Barcelona. A făcut escală la Cluj Napoca de unde trebuia să ia 40 de pasageri

Paznicul de la punctul de pază al aeroportului, care se află la nici 150 de metri de locul unde avionul a ieșit în afara piste a declarat că piloții au greșit aterizarea. ”Avionul a aterizat către mijlocul pistei și nu la pragul de aterizare unde trebuie să pună roțile jos. Pista rămasă nu a fost destulă pentru frânare și avionul a ieșit pe câmp și s-a oprit într-o movilă de zăpadă”, a spus martorul.

Directorul Aeroportului Cluj Napoca, David Ciceo a declarat că se putea ateriza pe pista de aterizare/decolare. ”Pista era bună, frânarea era de gradul 3. La gradele 1 și doi este interzisă aterizarea. Ministerul Transporturilor a demarat o investigație proprie. Avionul a ieșit de pe pistă 20 de metri”, a spus Ciceo.

Unul dintre pasagerii din avion a a avut o altă părere. Bărbatul a declarat că pista era acoperită cu gheață și că pilotul avionul este un erou deoarece a evitat producerea unei tragedii. ”Din cauza nepăsării autoritățile s-a întâmplat ce s-a întâmplat, din cauza nepăsării nu s-a deszăpezit la timp pista. Fiind zăpadă foarte mare, pilotul a văzut că avionul nu se oprește și nu l-a frânat brusc. L-a frânat încet și așa am ajuns pe câmp. Oamenii s-au speriat foarte tare”, a spus pasagerul

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s