Apahida are stații de autobuz de pe vremea lui Ceaușescu. În 2015, stațiile de autobuz trebuiau modernizate DAR NU AU FOST

Stațiile de autobuz din comuna Apahida trebuiau construite în acest an, dar cei care conduc Primăria Apahida au uitat complet de această investiție importantă pentru mii de locuitori care se duc zilnic la Cluj.


Fie soare, vânt, ploaie sau zăpada, apahidenii trebuie să aștepte autobuzul M41 în stațiile vechi de pe vremea lui Ceaușescu. În satul Sânnicoară există mai multe stații care au ca acoperiș cerul liber.

Pentru acest obiectiv de investiții s-au alocat de la bugetul Primăriei suma de 390.000 de lei. În plus, a fost încheiat un contract pentru realizarea proiectului cu arhitectul Rares Mureșan, pentru suma de 20.500 de lei. Cu toate acestea, în 2015 nu s-a mișcat un singur pas spre începerea acestui proiect.
statii-apahida
Ziardeapahida.ro a aflat că în cursul anului 2015, proiectul de modernizare a stațiilor de transport în comun a fost inclus ca prioritate maximă pe lista de investiții pentru anul în curs.

Lunile au trecut una după alta iar această investiție nu s-a mai realizat. Surse oficiale susțin că Primăria Apahida a așteptat cam mult după serviciile unui arhitect, care nu a mai realizat proiectul de modernizare a stațiilor. De altfel, susțin aceleași surse autorizate că proiectul de investiții al comunei Apahida a fost relizat în proporție de doar 22 la sută în anul 2015.

Revenind la proiectul de modernizare a stațiilor de autobuz din Apahida, Sânnicoară, Dezmir sau Pata, trebuie spus că presa locală din Apahida anunța în data de 26 noiembrie 2014 că proiectul de modernizare a 35 de stații a intrat în linie dreaptă și că „începînd din luna decembrie, Primăria Apahida va demara lucrările la acest proiect”. La momentul respectiv, jurnaliștii de la Apahida.ro scriau despre faptul că acest proiect a fost întârziat și din cauza numărului mare de avize care trebuie obținute de la diferite autorități ale statului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s