Apahidenii nemulțumiți de blocurile între case îl pun la colț pe secretarul David: ”Dvs. ce jocuri faceți domnule secretar”?

Consiliul Local Apahida a dezbătut la ședința de luni o problemă sensibilă legată de construirea blocurilor între case. În urmă cu câteva luni, la propunerea unor consilieri local din PNL, Consiliul Local Apahida a aprobat un proiect prin care se interzice construirea de blocuri între case. Acest proiect nu a primit aviz de legalitate din partea secretarului Primăriei Apahida, Alexandru David, care a refuzat să contrasemneze hotărârea adoptată de consilierii locali.
secretarul david+jucan+ioana+
De curând, prefectul de Cluj, un alt fost mare PSD-ist, a decis să ceară Consiliului Local Apahida revocarea acestui proiect de hotărâre prin care sunt interzise construirea de blocuri între case.

Discutarea proiectului a creat vii polemici între secretarul David și localnicii din Apahida, care susțin că viața lor a devenit un calvar de când în apropierea caselor lor s-au construit blocuri. Secretarul David a fost acuzat că susține partea unui investitori discreți cum ar fi Călin Pâgleșan și un anume Wigstein.

Pe surse, ziardeapahida.ro a a aflat că o rudă foarte apropiată a secretarului Alexandru David ar fi cumpărat un teren de 2.000 de metri pătrați de la un localnic din ”clanul Bojeneștilor”, pentru care ar fi plătit suma de 34.000 de euro. Aceleași surse mai susțin că apropiatul lui David ar intenționa să construiască un bloc de locuințe.

Un apahidean: Dvs., Consiliul Local care coordonați întreaga activitatea vă rog să analizați cât confort ne-au adus nouă, la locuințele individuale, aceste locuințe colective. Cât confort îmi aduce mie proiectul din fața casei, care îmi ia soarele și cât confort le aduc porcii noștri acelor locatari. Știu toți din Apahida, și știți și dvs și domnul primar, că toate construcțiile colective făcute până la ora actual sunt făcute de una și aceeași persoană. Vin moștenitori, vin proprietari, cer autorizație de construcție și construiește constructorul x. O rudă de-a mea a primit două apartamente pentru 15 ari de teren. Noi nu opunem dezvoltării spațiale dar să nu deranjați nici pe cei care locuiesc la case. Pentru că peste tot același x a construit. De ce atâta prioritate pentru același x? Noi suntem mulți și el este doar unu și să trăiască foarte bine acel x, pe seama și pe disperarea localnicilor.

Un alt localnic: Aș dori să îl întreb pe domnul primar și pe domnul secretar David, dl. Călin Pâglișan, pe baza căror susțineri, hotărâri și proiecte a venit la mine în curte și mi-a spus că ”cu voia sau fără voia ta eu voi construi”. Când el nu are proiect trecut prin Consiliul Local, vă rog să îmi spuneți cum se construiește drumul pe lângă noi acum. Tatăl meu a murit de inima rea și puteți să spuneți că sunteți coautori la moartea tatălui meu. Eu am venit și v-am explicat situația și v-am spus că se face drum la un metru de casa tatălui meu. Tata și-a făcut casa cu munca de o viață, nu a primit nimic de la nimeni, nu a primit un plic cu euro de la nimeni. Pe baza căror aprobări construiește domnul Wistein, drumul pe lângă casa mea. Și dacă nu are aprobare pentru construcția unui bloc, pe baza cărui autorizații construiește drumul. Pe ce se bazează?

Secretar: Eu nu știu dacă construiește doamnă. Trebuie să faceți sesizare la Serviciul Urbanism.

Doamna: Dl. David. Știu că sunteți susținător, nu vă faceți că nu știți. Eu am și poze făcute.

Secretar: Consilierii locali dacă consideră că sunt încălcate anumite prevederi legale nu au decât să respingă.

Consilier local Ligia Pop: Și noi nu v-am rugat să nu le mai băgați pe ordinea de zi. Nu le mai supuneți aprobării.
Primarul Grigore Fati: Am înțeles nemulțumirea dvs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s