Din casa care a ars, duminică, la CÂMPENEȘTI nu a mai rămas NIMIC. Pompierii nu au avut de unde să realimenteze cu APĂ și au venit până în APAHIDA

Dintr-o frumusețe de casă care trona impozant pe malul lacului de la Câmpenești, nu a mai rămas nimic.


Ineficiența unui sistem care ar trebui să funcționeze normal și-a spus din nou cuvântul. Chiar dacă unii se vor supăra din nou pe ziardeapahida.ro, pentru că scriem mai mult despre lucrurile negative de la nivelul comunei Apahida, vom continua să scriem astfel de articole până când problemele se vor rezolva și comuna noastră va intra în rândul lumii civilizate.

De exemplu, azi la Câmpenești, pompierii de la ISU Cluj au trebuit să facă cale întoarsă la Apahida, pentru a-și alimenta mașinile cu apă.

După ce au ajuns la locul incendiului, pompierii au consumat rapid apa din rezervoarele celor două mașini, pentru a stinge flăcările care au cuprins rapid casa lui Tibi Borsoș, fost campion național. Din cauză faptului că la Câmpenești nu există un sistem public de hidrant, de unde, în caz de incendiu, pompierii să poată să își alimenteze mașinile speciale, militarii de la ISU au fost nevoiți să se deplaseze cu cele două mașini la hidrantul din zona Parcului din Apahida. În acest timp, până pompierii au plecat de la Câmpenești și s-au deplasat la Apahida, pentru a-și realimenta mașinile cu apă, casa lui Tibi Borsos a ars în voie.

1907858_1584805588419267_6834982733738710671_n.jpg

Mai mult, la Câmpenești se pare că nu există un sistem modern de deconectare de la rețea a rețelei de medie tensiune. La incendiul de azi , angajații de la Electrica pur și simplu au tăiat la propriu firele de electricitate.

Acest scenariu se poate întâmpla oricând cu oricare dintre casele de la Câmpenești.

Informația că pompierii de la ISU au revenit la Apahida pentru a-și realimenta mașinile cu apă a fost confirmată de viceprimarul Radu Păcurar. ”Avem probleme mari la Câmpenești: NU EXISTĂ NICI UN HIDRANT! Am fost azi la incendiul de la Câmpenesti, unde focul a mistuit o cabană de lemn. Pompierii au acționat cu 2 autospeciale pe care le-au reîncarcat cu apă tocmai din centrul Apahidei, de la casa de pompe de lângă parc, unde de abia au intrat. Un sat plin de cabane din lemn nu are un hidrant, în caz de incendiu mașinile sunt obligate să facă multi kilometri pentru a realimenta cu apa”, susține viceprimarul Radu Păcurar.

Viceprimarul Păcurar a mai precizat că la Câmpenești, drumul de acces spre casele oamenilor este plin de gropi și îngreunează mult intervenția unor echipaje de urgență. ”Până ajunge o salvare la o solicitare pe așa drum, omul poate muri cu zile. Primăria are autogreder și cilindru pentru reparații de drumuri, utilaje pe care le ține degeaba în curte. Am făcut în data de 30-10-2015 o solicitare scrisă pentru reparația acestui drum, solicitare de care nu s-a ținut cont”, a precizat viceprimarul.

Poate că acum, după această tragedie, cel care conduce Primăria Apahida va dispune repararea drumului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s