În Apahida, pentru câteva luni va funcționa un patinoar de 600 de metri pătrați. CONTRACTUL a fost deja semnat. Investiția, fără licitație, va costa 146.000 de lei

Un patinoar mobil, de dimensiuni medii, va fi montat în perioada imediat următoarea în curtea Liceului Ștefan Pascu din Apahida. Acest patinoar va avea dimensiunea de 30×20 de metri, adică 600 de metri pătrați și va fi deschis în lunile ianuarie, februarie, martie și chiar aprilie, dacă o vremea o va permite.
new-imagini-patinoar-baia-mare-26
Viceprimarul comunei Apahida, Radu Păcurar a anunțat, pe contul său de facebook, faptul că acest patinoar va fi construit în perioada imediat următoare. ”Vom avea un patinoar artificial de 600 mp pe terenul de handbal, din curtea școlii din Apahida … Va fi asamblat din cadre metalice modulate, iar prin intermediul unor tuburi interconectate va circula agentul de răcire. Această soluție permite montajul în doar câteva zile. Acest patinoar va fi închiriat de către primărie, va funcționa până în martie și va fi plătit din bugetul local”, a declarat viceprimarul Radu Păcurar.

Taxa de intrare la patinoar va fi de zece lei pentru un adult și de cinci lei pentru un copil. Firma din Brașov, care va monta patinoarul, va deschide și un punct de unde amatorii de patinaj vor putea închiria patine, contra sumei de zece lei. ”După cum bine știți, eu și ceilalți consilieri PNL am sprijinit întotdeauna sportul, așa că ne vom da concursul pentru ca această lucrare să fie realizată în cel mai scurt timp”, a mai scris Radu Păcurar pe contul său de facebook.

Pe un alt cont de facebook, care se pare că este gestionat de Primăria Apahida, s-a anunțat în data de 16 decembrie, intenția de a se construi un patinoar. ”IMPORTANT. Primăria Comunei Apahida intenționează să amplaseze în zona Sălii de Sport Apahida, un patinoar artificial pe perioada de iarnă. PĂREREA DUMNEAVOSTRĂ CONTEAZĂ!”, a fost anunțul de pe respectivul cont.

Ziardeapahida.ro a aflat că Primăria Apahida a semnat deja un contract pentru realizarea acestui patinoar cu firma Suisse Trail din Brașov. Așa cum ne-a obișnuit de fiecare dată, actualul primar a semnat un contract, cu încredințare directă, în valoare de 146.000 de lei, cu firma din Brașov.

Reprezentanții firmei Suisse Trail susțin că tehnologia pe care o vor aduce la Apahida va fi una de ultimă generație. ”Prin intermediul unor furtune de legătură, modulele sunt legate într-un capăt la instalația de răcire a patinoarului, instalație ce este dimensionată în funcție de suprafața de gheață dorită. Prin stropirea cu apă a suprafeței cu „covorașele” de cauciuc întinse și răcite de instalația de răcire se formează stratul de gheață pe care se va patina”, se arată pe site-ul firmei respective.

Foto: Patinoarul mobil din Baia Mare care are tot 600 de metri pătrați

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s