Sâmbătă. pe stadionul din Apahida, trebuia să fie onorată memoria unui mare fotbalist român, care a jucat în Divizia A și care era născut în Apahida. În schimb, memoria unui fost mare fotbalist a fost confiscată de PSD, totul fiind dus în derizoriu de un partid politic.Vasile Moga este unul dintre marii fotbaliști români, care s-a născut la Apahida, în 7 ianuarie 1955 la Apahida. La 13 ani a debutat la echipa Someşul Apahida, și apoi a jucat la CFR Cluj, unde a fost remarcat de marele antrenor român Constantin Rădulescu. Vasile Moga a jucat patru ani în Divizia A, între anii 1972-1976, și a jucat aproximativ 100 de meciuri și a dat 15 goluri. Apahideanul a fost selecţionat şi în echipa naţională de tineret a României.
Vasile Moga a murit în urma unui infarct masiv, la vârsta de 58 de ani, în data de 23 noiembrie 2013. Era supărat pentru că echipa de suflet, Gloria Bistrița, unde din 2006 era director de marketing avea să îi achite o sume mare de bani, pentru carea avea un proces pe rolul instanțelor bistrițene.
Revenind, sâmbătă, la Apahida, în prezența unor șefi din PSD Cluj și Bistrița, dar și a primarul colonel, președintele PSD Apahida, pe stadionul din comună a avut loc un meci de fotbal între seniorii CFR Cluj și cei ai Gloriei Bistrița.
În loc ca Primăria Apahida să anunțe evenimentul și, astfel, amatorii de fotbal să fie prezenți, pe stadion, pe lângă cele două echipe de seniori, componenții echipelor de fotbal de pe vremea lui Vasile Moga, au fost prezenți doar lideri politici PSD, între care deputatul Aurelia Cristea, fostă vânzătoare la magazinul de vopsele din Huedin, care s-a remarcat în Parlament, prin promovarea legii anti-fumat, uitând complet de spitalul regional de urgență care trebuia construit la Câmpenești și apoi la Florești, sau de către președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, PSD-istul Radu Moldovan. Numele acestuia a fost pomenit în dosarul de corupție al polițiștilor care au condus Inspectoratul de Poliție al Județului Bistrița Năsăud, arestați vreme de șapte luni pentru corupție.
Pe lângă acești PSD-iști a fost și primarul colonel Vasile Fati, care s-a împăunat cu eșarfa tricoloră, însemnul de primar, care se poată doar le festivități oficiale.
Pe pagina de facebook, șeful Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Radu Moldovan a scris că la Apahida au participat doar ”câteva zeci de oameni”, în condițiile în car comuna Apahida, numără peste 11.000 de suflete. Numărul mic de participanți indică, clar, fie că Primăria Apahida nu a promovat acest eveniment, fie că oamenii nu mai participă la evenimente confiscate de politicieni. ”Mă bucur că familia lui Ică, prietenii apropiați și Primăria Apahida au luat inițiativa de a da stadionului din localitate numele marelui sportiv și om de fotbal Vasile Moga! Pentru cei care l-au cunoscut, și eu mă număr printre ei, Ică a fost un sportiv admirat, un om de caracter și un prieten care ni l-am dori cu toții!”, a scris șeful CJ Bistrița.