Tentativă de omor la Sânnicoară, sub ochii jandarmilor și polițiștilor. Autorul are 16 ani și a fost reținut

Ziua fiilor satului Sânnicoară, care a avut loc sâmbătă, 2 septembrie, în curtea școlii generale din localitate, a fost umbrită de un eveniment nedorit.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj susțin că, în cursul serii, la fața locului s-a consumat o infracțiune de tentativă de omor. Potrivit datelor din anchetă, evenimentul a avut loc în curtea din spatele școlii. În prima fază, doi tineri, de etnie rromă s-au certat între ei. La un moment dat, un tânăr român, din Sânnicoară, care se numește Sebastian P., a încercat să îi despartă. La scurt timp, unul dintre tinerii rromi l-a lovit pe Sebastian cu un cuțit în zona antebrațului și a plămânului stâng. Potrivit procurorilor, victima a fost transportată de urgență la spital unde s-a constatat că rana de la plămâni i-a pus în pericol viața.

A doua zi, autorul infracțiunii de tentativă de omor a fost reținut de procurorii clujeni. Acesta are 16 ani și se numește Mihai L., un tânăr din localitate. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat în fața unui judecător pentru a se emite sau nu, un mandat de arestare.

Interesant este faptul că la fața locului se aflau mai multe echipaje de ordine publică, unul de la jandarmerie și altul de la Poliția Apahida. În loc să patruleze printre oameni, jandarmii și polițiști au preferat să stea retrași, la intrarea în curtea școlii unde se derula evenimentul.

Foto: Apahida.rosannicoara