Apahida a ”explodat” economic în 20 de ani! Păcat că nu are politicienii pe care îi merită!

Din păcate pentru apahideni mediul de afaceri a luat-o cu mult înainte administrației publice locale, la capitolul profesionalism și seriozitate. Deși comuna Apahida, este locul unde zeci de firme puternice au construit fabrici sau reprezentanțe, avem aceiași politicieni care se ceartă între ei pentru cele mai mici motive, un primar care se ceartă cu viceprimarii, indiferent cum se numesc, ba mai mult îi da afară din sala de ședințe, avem aceleași interminabil șir de promisiuni electorale care nu se realizează niciodată, și problemele ar putea tot concura.

Ziardeapahida.ro vă propune un exercițiu peste timp pentru a vedea cât de mult s-a dezvoltat din punct de vedere economic, comuna Apahida. Exercițiul propus de ziardeapahida.ro se referă la zona economică a satului Sânnicoară, care face parte din comuna Apahida.


O fotografie pusă la dispoziția noastră de un fan înrăit al planorismului, Alex Lakotiti, realizată în 1994, Sânnicoară era un sat așa cum venea el din perioada comunismului, fără gaze naturale, canalizare sau alte utilități care azi ni se par atât de normale.

De la 1000 de metri de metri înălțime, Sânnicoară pare un sat încremenit în timp, singura conexiune directă cu orașul Cluj Napoca, fiind trenul. La vremea respectivă, nu erau microbuze sau autobuze cum sunt cele care circulă azi pe linia M41.

După 22 de ani, un arc peste timp, găsim un sat complet dezvoltat economic, cu zeci de societăți comerciale care mai de care mai importante care au venit la Sânnicoară și au construit fabrici sau depozite. Pe câmpul gol din 1994, azi, aproape că nu mai este o parcelă liberă.

Cea mai mare fabrică din zona satului Sânnicoară, este Rondocarton. Fabrica avea în anul 2014, 272 de angajați, o cifră de afaceri enormă, de 257.8 milioane de lei și un profit net de 17.6 milioane lei.

Lângă Rondocarton, Consiliul Județean Cluj a construit celebra piață de gros, unde producătorii de legume și fructe pot să vină să își vândă direct produsele.

În partea dreapta a drumului național, Nexxon SRL a construit un important centru de servicii pentru autoturisme. Lângă Nexxon, olandezii de la EVW Holding au construit un important centru logistic pentru compania lor de transport de mărfuri.

De asemenea, a fost construită o reprezentanță auto pentru autoturismele Ford iar de curând una pentru Opel.

Peste toate acestea, șoseaua de centură Vâlcele-Apahida, care a costat 157 de milioane de euro, a pus comuna Apahida, direct pe harta transportatorilor care tranzitează această zonă.

One thought on “Apahida a ”explodat” economic în 20 de ani! Păcat că nu are politicienii pe care îi merită!

Leave a comment